May 21, 2009

Yttersta Tvärgränd 4 - Unik bostadrätt till salu?


Jag hade tänkt att jag skulle dra ned på gnällandet på de osmakligt renoverade och inredda bostadsrätterna som flödar över på Hemnets sidor, och i stället vara mer positiv i mina åsikter. Men tyvärr så höll det hela bara en vecka.

Orsaken är naturligtvis det underbara lilla huset på Yttersta Tvärgränd 4 som för närvarande är till salu. Omgivningen och husets exteriör är helt sagolikt, men tyvärr kan man inte säga samma sak om renoveringen och inredningen. Det som gjorts i det stackars lilla huset är smaklöst, stillöst, kulturlöst, fantasilöst och könlöst, och kan tyvärr bara rubriceras som renoveringsvandalism.

Det underbara lilla huset är totalförstört och ser lika intetsägande ut inuti som de flesta andra nyrenoverade våningarna i dagens Stockholm. Att man har pengar till att köpa vackra våningar och hus innebär automatiskt inte att man stilen och smaken att renovera dom. Snarare är det tvärt om, att pengar och smak absolut inte går hand i hand.

Man kan bara hoppas på att någon ansvarskännande person köper huset och omgående river ut den menlösa och gräsliga inredningen med köket och dess tillhörande vardagsrum och återställer det i sitt ursprungliga skick och återger huset dess själ. Men det är väl att hoppas på för mycket, då den stillösa medelmåttan breder ut sig mer och mer.

No comments:

Post a Comment