May 5, 2009

Stoppa plågsamma bostadsrättsförsök...


Nu är det dags att stoppa alla plågsamma och smaklösa bostadrättsrenoveringar, där man förstör bostäder och inredningsdetaljer som fantastiskt vackra trägolv (genom att att måla dom vita eller svarta i högblanka skitfärger), vindsvånigar med vit- eller svartmålade takbjälkar, förstörda planlösningar med nedtagna väggar för att skapa öppna moderna gräsliga kök etc. Stackars de krakar som ska ta över dessa vandalobjekt om några år, då den nuvarande (högst temporära) smaklösa trenden lyckligtvis ebbat ut.

Alla fula fondtapeter kan jag stå ut med då de är lätta att bli av med, men de målade golven, bjälkarna, förstörda planlösningarna är en helt annan sak.

Ett praktexempel är det gräsliga "penthouse" som jag skrivit om tidigare. Detta är fortfarande till salu efter flera månader, medan andra oförstörda objekt upplagda vid samma tid redan sålts.
Vad säger det om objektet? Jag kan inte dra någon annan slutsats än att marknaden finner bostadrätten oattraktiv och smaklös, och inte i närheten av att vara värd pengarna. Här uppväger definitivt inte den fantastiska utsikten den sabbade lägenheten.
Kollar man bostadsrätter till salu regelbundet så märker man en tydlig tendens, nämligen att liknande vandaliserade objekt förblir osålda mycket längre tid än de oförstörda objekten. Det säger väl allt, att ev. kunder definitivt inte accepterar dessa plågsamma bostadrättsförsök.

No comments:

Post a Comment