May 14, 2013

Hetaste inredningstrenden - Slitet och ruffigt i skinn...

Biker och slitna skinnjackor är en av det hetaste trenderna just nu i modevärlden. 


På samma sätt är det med skinn i inredning som är det som gäller och efterfrågas just nu. Båda alternativen delar dessutom några viktiga egenskaper, nämligen det maskulina, coola och ruffiga.

Läderlooken som kommer att finnas kvar ett bra tag framöver gäller i första hand det slitna, använda och råa i främst bruna nyanser. Det funkar med nytt som patinerats, men bäst är som vanligt ett naturligt genuint slitage genom användning, så håll ögonen öppna på loppisar och auktioner. En sliten använd skinnjacka är alltid coolare än en ny, och samma sak gäller i inredning.

Kombinera gärna det hela med den övriga skinnlooken, och sträva efter en engelsk klubb- och äventyrskänsla. Med accessoarer som slitna läderinbundna böcker, kartor, gamla skinnkoffertar och skinnväskor (stabila koffertar fungerar utmärkt som soff- och sidobord). Lägg sedan till lite klassika sköna textilier i paisley- och tartanmönster så får du helt rätt atmosfär.

Vill du inte ta hela steget fullt ut, så fungerar en snygg sliten skinnsoffa eller ett par fåtöljer även med den ljusa och rena inredningslooken som är ganska allenarådande för tillfället. Skinnmöblerna ger ett ledigare och mer inbott intryck, och ger en helt annan rumsbild.

Mer inspirationsbilder för att inreda med skinn - Hetaste inredningstrenden

2 comments:

  1. Jättesnyggt!! söker efter att köpa en soffa som den på sista bilden.. Någon som vet vart den går att köpa? Maila mig om tips : Shantiuraxviggo@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svårt att säga, men England är mitt bästa tips. Annars kolla hos möbelaffärer med up-market sortiment eller kanske antikaffärer.

      Delete