Aug 1, 2013

Rädda grafik på loppisar - Gärna Stockholms- och Örebromotiv...

Grafik på loppisar och auktioner.


Något som inte är så attraktivt bland loppis- och auktionsbesökare är grafik. Det är varken hippt, trendigt eller uppskattat, men däremot väldigt prisvärt. Jag och min fru har därför under några år samlat på oss en hel del grafik för ett näst intill obefintligt utlägg, och det har slumpat sig så att det mest blivit Stockholms och Örebromotiv. Eftersom det blivit mer än 3 st i varje kategori, kan man väl säga att det är ett par samlingar.

Det hela började mer eller mindre som en slump, då inga andra ville ha objekten. Sedan har det fortsatt med att vi numera aktivt letar efter grafik med denna typ av motiv, och till dags dato har vi samlat på oss ca: 15 st. Dessa inkluderar vi i våra galleriväggar, där de verkligen pryder sin plats.

Dom är knepiga att fotografera då det är lätt att fotografen speglas i bilden om man försöker foto rakt framifrån. Kliver man lite åt sidan för att unvika det, förskjuts i stället proportionerna och bilden skevar betänkligt. Några exempel följer här under, med oundvikliga speglingar och skevningar.

Katarina kyrka, Stockholm - Theddy Skoog

Petissan, Stockholm - G Borg

Klara sjö, Stockholm - Gaston Smith

Vasabron mot NA-huset och Trefaldighetskyrkan i Örebro där
Jussi Björling debuterade som  4-åring 1915 - Gösta Hedberg

Kvastmakarbacken, Stockholm - E Hällgren

Örebro slott - Wilhelm Bernhard

No comments:

Post a Comment