Jul 28, 2013

Mauerpark flohmarkt - Berlins bästa loppis...

Under vår bilresa var vi också i Berlin, och där hade vi flera inplanerade loppis och marknadsbesök.

Den första var den turkiska fredagsmarknaden i Kreutzberg på Maybachufer, som var en blandad marknad med mat, kläder, blommor, tyger och andra varor. Det fanns dessutom en del stånd med loppisprylar, men det blev inga inköp (förutom lite fika).

På lördagen besökte vi först Marheineke Market på Bergmannstrasse som var en litet mindre marknad, men med bra utbud av grejor av alla de slag, och en hel del äldre teknikprylar.
Nästa lördagsbesök var en litet större loppis på John F Kennedy Platz, där det fanns massor av prylar att välja mellan. Mycket äldre leksaker, tåg och bilar, verktyg, kameror och andra teknikprylar. Men det fanns även ett stort utbud av de vanliga loppisgrejorna, och man kunde hitta fynd.

På söndagen var det sedan var det dags för höjdpunkten under vårt Berlinbesök, loppismarknaden i Mauerpark i Prenzlauer Berg, som är ett måste för loppisintresserade Berlinbesökare. Det var en marknad där man kunde gå omkring i timmar och med ett fantastiskt utbud av allt man kan tänka sig. Med tanke på att det var strålande sol och uppåt 28 grader och stillastående luft så krävde det många drick- och vilopauser i skuggan under något träd innan man tog nya tag. Här var det lätt att hamna i shopping frenzy mood. Det blev en hel del inköp (inget speciellt att lägga upp bilder på), mest vardagsprylar och litet klädesplagg.

Det är litet knepigt att fota på loppisar då många inte vill vara med på bild (särskilt säljare), och det får man respektera. Jag går för det mesta bara omkring med kameran på  bröstet och knäpper litet diskret och hoppas på att kameran fixar inställningarna, men det blir många skräpbilder. Kommer det med människor som går att känna igen, så pixlar/suddar jag deras ansikten. Jag vill själv inte hamna på andras bilder och vill hålla en låg profil, så det är etiskt att göra det samma med personer på de egna bilderna.

Det blev en hel del bilder i det här inlägget, så Mauerparkbilderna kommer om någon dag.

Den Turkiska marknaden.Marheineke Markt.

Flohmarkt John F Kennedy Platz.


No comments:

Post a Comment