Feb 19, 2009

Simon och Tomas, Grand Designs...


Simon och Tomas äventyr i England resulterade i ett hyfsat slutresultat även om viljan överträffar deras kunnande. Jag tänker närmast på den blå väggmålningen och spegeläventyret (men det blir ju i slutändan hyfsat bra TV).
Äldre engelska stenhus är genomgående vackra både ute och inne, med mysig inbodd känsla som jag tycker har mer att erbjuda än alla stylade moderna inredningar man ser i de flesta inredningsprogram på TV. Men man kan inte upphöra att förvånas över deras dragiga och kalla konstruktion, med skorstenssocklar i ytterväggar, oisolerade englasfönster, dragiga dörrar med stora glipor etc. Inte konstigt att de har alla dessa gräsliga heltäckningsmattor och tjocka gardinarrangemang (som ofta är väldigt snygga).
Kevin McCloud gjorde en stor grej av att det finska timmerhuset som standard hade 3-glasfönster, ordentlig isolering, och en invändig skorsten på kaminen (som ensam klarade uppvärmningen av hela huset). Erbjuder onekligen möjligheter för driftiga skandinaviska entreprenörer, med allmänt skenande energipriser och ökat miljömedvetande.

No comments:

Post a Comment