Apr 27, 2011

Styling av bostad innan försäljning...

Läste i dagens DN att bostadsstyling innan försäljning äntligen är på väg att försvinna. Inte en dag försent, då det mesta i den vägen är helt misslyckat.

Praktexemplet på bedrövlig styling var det som visades i en TV-serie för några säsonger sedan. Några "det börjar se bra ut" stylister gjorde mer eller mindre  bort sig i sina uppdrag. Man blir inte förvånad att det inte fick fortsätta sina pajaserier.

Jag måste dock erkänna att det är en utmärkt affärsidé, då det inte finns den minsta möjlighet att kontrollera om "stylingen" gett resultat genom ett högre försäljningspris. I TV-serien konstaterade produktionsbolaget att försäljningspriset översteg utropspriset med 15-25%, något de tillskrev den genomförda stylingen. Att 99% av alla andra bostadssförsäljningar överträffade utropspriset med liknande procentsiffror nämdes inte med ett ord. Snacka om att kasta pengarna i sjön.

Bostadsköparna genomskådar numera stylade bostäder, och är trötta på deras likformiga och intetsägande utseende. Nu skall det vara tecken på att det faktiskt bor människor i bostaden som är till salu, med litet ostädat (som de flesta har hemma), obäddat och med kökspår efter en måltid. Det är verkligen mer sympatiskt mot köparna med mitt mått mätt.

No comments:

Post a Comment