Apr 12, 2011

12 heta trender inom inredning för 2011 - BoHo / Bohemian...

Bohemian är verkligen på G, och fler och fler dumpar det minimalistiska som dominerat detta sekel. Folk vill ha en varmare, personligare och mer mänsklig inredning, och inte en opersonlig stil utan nyanser och fantasi - typ hotellobby eller restaurantkök.

1. Använd mönster, och använd det ofta. Mönster är motsatsen till tråkigt och tillknäppt.

2. Blanda färger och mönster. Detta skapar en individuell och personlig design. Den utslätade menlösa "hotell-looken" som dominerat dom senaste 10 åren är numera passé.

3. Använd tapeter. Har du inte tapeter redan, så är det dags för det 2011.

4. Använd mönstrade mattor. Grafiska mönster och på mattor är modernt och fräscht.


5. Använd mässing, som gör en stor comeback. Polerad, hammrad, patinerad - allt är rätt och hett.

6. Använd guld. Ännu en metall som om är tillbaka 2011.

7. Använd lager på lager. Utrymmen som ser ut att byggts på genom decennier och inte stylats och skapats för stunden är helt rätt 2011. Lite bohemian style som växt organiskt genom årtionden.

8. Samla gammalt och vintage. Köp lampor, speglar, bilder och ornamentala detaljer som ser ut samlats under flera år eller ärvts, i stället för att ha köpts allt på en gång i ett möbelvaruhus.

9. Använd patinerade grejor. Metall med patina ger prylar identitet och historia.

10. Matcha och blanda prylarna. Saker kanske inte matchar i färg eller stil, men harmonierar ändå i ett rum därför att de är införskaffade med inspiration och kärlek, och inte med desperation.

11. Använd äldre och gamla stolar. Dumpa stela nydesignade stolar mot stolar från början eller mitten av 1900-talet till middagsbordet.

12. Återanvänd. År 2011 är det dags att kolla vind, källare och loppisar efter möbler och tillbehör som kan återanvändas.

Bilden som illustrerar bloginlägget kanske är "over-the-top", men för mycket av det goda kan vara helt underbart.

1 comment: