Nov 15, 2011

Nya glasögonen hemma. Tart Arnel clones

Det blev inte Tart Arnel orginalbågar, efter litet funderande tyckte jag de skulle bli litet för dyra för min smak. I stället bestämde jag mig för en väldigt bra kopia från Classic Specs på Brooklyns Flea Market. Jag testade även Moscot Lemtosh i en lokal glasögonbutik, men den föll omg. bort då den hade ett löjligt högt pris med tanke på att den är en enklare konstruerad kopia av orginalet Tart Arnel.
Genom att jag valde att handla online från Classic Specs i stället, så kunde jag kosta på mig att välja ut tre klassiska bågar med tillhörande slipade glas, för ett pris som låg under vad t.ex. ett par Moscot Lemtosh skulle kosta lokalt. Jämfört med orginal Tart Arnell, så sparade jag några tusen.

Bågarna jag valde från Classic Specs var de tre på bilden här under, överst Amherst för $89 (inkl. glas), i mitten Beaumont för $89 (inkl glas), underst Exeter $139 (inkl. slipade solglas). Alla tre med anti-reflex och anti-scratch behandlade glas.

Levereransen kom för tre dagar sedan, och jag är väldigt nöjd. Hög kvalitet, perfekt passform, och ett bra fordral medföljde varje båge.

2 comments:

 1. Hej!

  Själv intresserad av Tart Arnel-lika bågar. De är så vackra! Men det är otroligt svårt att hitta bågar av den här typen i svenska butiker. Jag läste på Classic Specs hemsida men kunde inte hitta något om internationella leveranser. Levererar de verkligen till Sverige? Och om så, hur bra blir kvaliteten när man skickar över sitt recept och låter dem göra slipningen?

  Andreas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Andreas,
   Jag beställde de tre ovanstående bågarna med glas slipade enligt mitt recept i våras. Amherst och Beaumont i vanligt glas och Exeter med solglas. Levererades på 5 till 7 dagar och med hårdskalfodral och putsduk. Väldigt nöjd med resultatet, och kommer att beställa från Classic Specs igen nästa gång jag behöver nya.
   Du fyller i receptsiffrorna på ett onlineformulär när du gör din beställning, inga problem.
   Maila Mackenzie på rx@classicspecs.com - Han är deras customer relationship manager, och kan hjälpa dig om du har specifika frågor.

   Delete