Apr 5, 2009

Blogledigt...


Har tagit lite ledigt från bloggen och varit i Stockholm för att umgås med anhöriga, kolla utställningar, äta gott, promenera och njuta av litet storstadspuls. Besökte bland annat Nationalmuseum och Pre-Raphaeliteutställningen och Carl Larssonutställningen på Waldemarsudde.
Trots att man är uppväxt med Carl Larssons bilder, så var det en helt annan sak att se dom i verkligheten. Rekommenderas varmt.
Prerafaeliterna har jag väntat på sedan jag först såg att de skulle komma till Nationalmuseum, och det var verkligen värd all väntan. De idealiserade prefafaelitiska kvinnorna (Jane Morris, Elizabeth Siddel, Alexa Wilding m.f.) som förekommer på tavlorna och porträtten är verkligen sagolika. Rekommenderas lika varmt som föregående.

Såg även säsongspremiären i veckan på Room Service med stor behållning. Peter Siepen hade bra intentioner blandat med lite vilda ideer, och slutresultatet blev verkligen lyckat. Helt klart lirar slutresultatet i en mycket högre division än hos de tre "det-börjar-se-bra-ut-nu" stooges som härjat i kanal 9 med sitt homestylingprogram.

No comments:

Post a Comment