Nov 6, 2013

Befrielsen är nära, den vita tvångströjan åker äntligen av (på tiden)...

Jag läste i en DN (2013/1/11) om de senaste trenderna inom inredning av Lotta Ahlvar, Stefan Nilsson och Sara Linander. Det var väldigt befriande att se en stor svensk dagstidning skriva om vad som är på gång inom heminredning, vad som kommer och vad som är på väg ut och hur vi vill att våra hem skall se ut framöver. Det hela är inget nytt för initierade inom blogsfären, men att det nu tas upp och behandlas i ett stort uppslag i svensk press är tacknämligt då det får större genomslag.

Jag sympatiserar med de flesta av de nya strömningarna inom heminredning som att det minimalistiska vita är på väg ut och det är dags för mer färg och tapeter, att den öppna planlösningen och kök
i all/vardagsrummet (liknar mest en installation) är på fallrepet, att det klassika köket är på väg tillbaka, att personligheten i ett hem kommer tillbaka och visar att det befolkas av levande människor och inte enbart är till för att "styla" med, osv.

Man kan bara hoppas på att fondtapeter, sänkta tak med spottar, hemmaspa med bastu plus några andra sena marknadspåfund går samma väg, men det är väl att hoppas på för mycket. En annan liten stilla önskan jag har är att äldre lägenheter som inte råkat ut för den senaste renoveringsfrenzyn blir mer eftertraktade och betingar högre priser än de stylade och renoverade, men det är väl närmast en utopi.

De som kommer att gynnas är förmodligen ROT-hantverkarna, som får ta tag i att flytta tillbaka kök till den ursprungliga platsen, sätta tillbaka väggar och dörrar, med andra ord försöka återställa det som trendrenoverats de senaste åren. Frågan är om de har den kompetens som behövs för detta?

No comments:

Post a Comment