Jan 29, 2009

LAB:s blogg om inredning / hemstyling / homestyling...


När det gäller heminredning / homestyling / hemstyling är jag öppen för det mesta (med några undantag), men jag har en förkärlek för inredning där det syns att det bor människor, där det är personligt och levande.

Något jag är allergisk mot är fondtapeter, svart-vita inredningar, moderna avskalade trendiga & häftiga kök, minimalistiska inrednigar, trendtrashade inredningar som man tröttnar på inom ett par veckor. Jag tycker helt enkelt att det inte är snyggt.
- Svartvita inredningar är att i dagens läge fega ur och "play safe", och visar på bristande fantasi. Det är väl därför som så många hem som är säljriggade (homestaging) ser ut på detta sätt.
- Moderna kökinredningar kan fylla sin funktion i moderna nybyggda lägenheter om de ej innehåller VOC (flyktiga organiska ämnen), men jag tycker det är helt förkastligt när man förstör gamla fina köksmiljöer / köksinredningar i äldre hus och ersätter solida träluckor med laminerade plastiga spånluckor som absolut inte åldras med behag.

Avslutar med några synpunkter på TV-programmet Homestyling på 9:an, där man riggar / stylar hem för försäljning. Än så länge har jag inte blivit imponerad av deras försök (snarare avtänd). Det senaste försöket igår (onsdag 2009-01-27) var ett verkligt lågvattenmärke. 20-30 tvåtumsspikar i en gipsskivevägg (med tillhörande trådslöjd) och ett gräsligt amatörmålat rött rum är verkligen ett arv som man borde skämmas att lämna efter sig till ev. köpare. I slutvinjetten tillfrågas ett antal besökare om dom gillar lägenheten / inredningen och om dom kan tänkas bjuda på den, alla svarar naturligtvis ja. Undrar bara hur många dom var tvungna att fråga / klippa bort innan de fick ihop de 3-4 st. som var positiva till slutresultatet.

No comments:

Post a Comment