Jun 22, 2009

Pimpa min vind - Smaklöshet i kubik...


Om man skulle ge killarna på MTV:s "Pimp my ride" fria händer att designa och inreda en vindsvåning i Stockholm, skulle jag kunna tänka mig att resultatet blir som denna lägenhet som är till salu på Riddargatan. Smaklöshet och bling-bling i lika delar gör att slutresultatet blir vulgo-patetiskt!

Varför får arkitekter utan känsla för stil och smak fria händer att förstöra en stor del av alla vindar i Stockholm? Vad är det för människor som faller för och köper dessa gräsligt vulgära bling-bling objekt? Jag förstår det inte!

Mäklarnas objektbeskivning är dessutom helt sanslösa, men de är ju å andra sidan bara intresserade av sin provision, och smak tillhör väl inte deras starkaste sida. Mäklarens beskrivning av objektet Riddargatan låter som följer.

Vindsetage av högsta kvalitet & utförande attraktivt belägen på nedre Östermalm i en pittoresk & renoverad fastighet från 1883. Här har arkitekten skapat ett livsstilsboende med en varierande arkitektur med stilrena materialval samt smakfulla detaljer & funktioner. Vardagsrummet bjuder på en stilrent designad öppen spis & generösa glaspartier mot den stora altanen. Köket av högblankt vitt i kontrast mot de slipade betongbänkskivorna. Tre sovrum varav master bedroom med walk in closet & öppen spis. En spektakulär våning med livsstils attribut så som stor altan, tre öppna spisar, varav en kan beskådas från det helgjutna badkaret, stor vinkyl, programmerbart ljussystem & inbyggt musiksystem. 2 tr. ej hiss.

Hur sjutton kan dom ta ord som smakfulla detaljer och stilrena materialval i sin mun i samband med denna totalt misslyckade vind?

Man får glädja sig åt det lilla, att inte alla bjälkar eller golven i lägenheten är övermålade i svart eller vitt (förutom i sovrummet), men det uppväger på långa vägar inte det kitchiga och smaklösa slutresultatet.