Apr 20, 2009

Ernst Kirchsteigers åsikt om trender...


Instämmer till fullo angående Ernsts åsikt om trender, som man kan få sota för längre fram. Att inreda långsiktigt och inte stirra sig blind på vad som är hippt och hypas för tillfället utmärker en bra inredare.

Apr 13, 2009

Varför följa John, när det gäller inredningsbloggar...


Det verkar som om alla inredningsbloggare tycker om att agera i flock, och skriver om samma saker. Ett praktexempel är alla de menlösa vita kök med borstade rostfria accessoarer som översvämmar 90% av alla bloggar. OK, att de kan passa i moderna stillösa hus och våningar från 60-talet och framåt, men absolut inte i äldra hus, sekelskiftes eller funkishus.

När det gäller inredning så har allting en historia, och struntar man i den och enbart stirrar sig blind på de nyaste och trendigaste, skall man pyssla med något annat. Jag blir så jävla trött på alla som tror att en designblog automatiskt gör att man blir in inredningsguru. Det finns dock lyckligtvis några lysande undantantag som lyckats undvika flockmentaliteten och som har stil, fantasi och känsla.

Bespara mig från fantasilösa bloggare utan egna åsikter, som enbart upprepar hype och trendmantrat!

Apr 5, 2009

Blogledigt...


Har tagit lite ledigt från bloggen och varit i Stockholm för att umgås med anhöriga, kolla utställningar, äta gott, promenera och njuta av litet storstadspuls. Besökte bland annat Nationalmuseum och Pre-Raphaeliteutställningen och Carl Larssonutställningen på Waldemarsudde.
Trots att man är uppväxt med Carl Larssons bilder, så var det en helt annan sak att se dom i verkligheten. Rekommenderas varmt.
Prerafaeliterna har jag väntat på sedan jag först såg att de skulle komma till Nationalmuseum, och det var verkligen värd all väntan. De idealiserade prefafaelitiska kvinnorna (Jane Morris, Elizabeth Siddel, Alexa Wilding m.f.) som förekommer på tavlorna och porträtten är verkligen sagolika. Rekommenderas lika varmt som föregående.

Såg även säsongspremiären i veckan på Room Service med stor behållning. Peter Siepen hade bra intentioner blandat med lite vilda ideer, och slutresultatet blev verkligen lyckat. Helt klart lirar slutresultatet i en mycket högre division än hos de tre "det-börjar-se-bra-ut-nu" stooges som härjat i kanal 9 med sitt homestylingprogram.