Feb 25, 2009

Inspirerande sovrum...


Hittade 70 förslag på sovrumsinredningar hos Country Living USA, och nedanstående var favoriterna. De tre har sin egen individuella personlighet och karaktär i stil, form och färg, och har DET i mina ögon. De är inbjudande på olika sätt, och jag skulle inte ha något emot att sova i dom. Bra inspiration för framtida behov.


Vitt som sådant är inte något hatobjekt om det görs med känsla, bara om man vräker på vitt på golv, väggar, tak och inredning, bara för att designmodet är sånt just nu.Får lite explorer-, upptäckarkänsla inför den här.Snyggt inplacerat mot gavelvägg med säker personlig touch.

Feb 23, 2009

Bästa inredningen hittills av Simon och Tomas...

Andra uppdraget i England är Simon och Tomas bästa i den här omgången, med ett heltigenom lyckat slutresultat. De tog verkligen tillvara på ägarnas indikationer och rummets möjligheter, och fick fram ett slutresultat som var både inbjudande och spännande. Tur att Tomas köpte med stenarna. Way to go guys.

Feb 20, 2009

DN:s bostadsmarknad Johan Hakelius och Susanna Popova


I dagens Dagens Nyheter, bostadsmarknaden 2009-02-20 fanns det ett trevligt hemreportage från Johan Hakelius och Susanna Popovas hem i Vasastan, Stockholm. Det man såg på bilderna var snyggt och inrett med säker stil och lite egna varianter och lösningar. Deras inställning till inredning och design var dessutom väldigt befriande, med vackert målade väggar i olika färger. Länk till reportaget här.

Johan och Susannas inredningsfilosofi sammanfattas bäst i deras uttalande angående den planerade ombyggnaden av köket, jag citerar.
-Får en stylist tag i köket kan det bli rena mardrömmen, tror Susanna, och Johan tillägger:
-Ett kök som ser ut som en rättsläkarstation blir obegripligt om man inte är kannibal.

Jag kan inte annat än hålla med till 100%.

Feb 19, 2009

Simon och Tomas, Grand Designs...


Simon och Tomas äventyr i England resulterade i ett hyfsat slutresultat även om viljan överträffar deras kunnande. Jag tänker närmast på den blå väggmålningen och spegeläventyret (men det blir ju i slutändan hyfsat bra TV).
Äldre engelska stenhus är genomgående vackra både ute och inne, med mysig inbodd känsla som jag tycker har mer att erbjuda än alla stylade moderna inredningar man ser i de flesta inredningsprogram på TV. Men man kan inte upphöra att förvånas över deras dragiga och kalla konstruktion, med skorstenssocklar i ytterväggar, oisolerade englasfönster, dragiga dörrar med stora glipor etc. Inte konstigt att de har alla dessa gräsliga heltäckningsmattor och tjocka gardinarrangemang (som ofta är väldigt snygga).
Kevin McCloud gjorde en stor grej av att det finska timmerhuset som standard hade 3-glasfönster, ordentlig isolering, och en invändig skorsten på kaminen (som ensam klarade uppvärmningen av hela huset). Erbjuder onekligen möjligheter för driftiga skandinaviska entreprenörer, med allmänt skenande energipriser och ökat miljömedvetande.

Feb 12, 2009

Äntligen! Grand Designs med Kevin McCloud...


Tack TV9, äntligen har Kevin McClouds program Grand Designs startat igen. Det är en underbar befrielse gentemot de andra ankdammsprogrammen om inredning och design som erbjuds svenska tittare. Läs mer om Kevin McCloud och Grand Designs här.

Kevin McCloud har dessutom skrivit flera böckerna för inredningsintresserade, och en av mina absoluta favoriter är Decorative Style: The Most Original and Comprehensive Sourcebook of Styles, Treatments. Du kan hitta den på Amazon till bra pris, klicka här.

Feb 10, 2009

Simon & Tomas igen...


I veckans inredningsprogram på TV3 med Simon och Tomas blev slutresultatet en klar förbättring jämfört med tidigare program, även om det blev litet väl lekfullt i vissa aspekter (jag undrar emellanåt om dom avsiktligt driver med tittarna). Objektet som var ett hundcafe var tacksamt att snygga till / göra om, då vad som helst hade inneburit en förbättring.

Feb 8, 2009

J'Attendrai med Rina Ketty, bilder på Louise Brooks


Tack vare Renault har jag upptäckt sångerskan Rina Ketty. I TV-reklamen sjunger hon melodin J'Attendrai. Det var inte så svårt att hitta flera låtar med Rina Ketty på YouTube, men J'Attendrai är den som är bäst (helt enkelt sagolikt underbar). Musikklippet illustreras med olika bilder på den vackra och begåvade amerikanska stumfilmsstjärnan Louise Brooks (en verklig stilikon).

Det är bara att klicka och njuta

Feb 6, 2009

Bostadsrätt Falugatan 5 - inredningsvandalism


Hittade ett praktexempel på en totalkvaddad lägenhet till salu på Falugatan 5 i Vasastan. Lägenheten i sig är inte dum, med en underbar storlek och planlösning. Men tyvärr så har den totalt vandaliserats genom att alla golv är vitmålade utom i vardagsrummet.

Jag kan inte låta bli att förvånas över hur någon kan genomföra ett så smaklöst, oinspirerat och fegt inredningarbete. Till råga på allt så är dessutom alla väggar, luckor och snickerier vitmålade. Man kan inte annat än tycka synd om det stackars barn som måste bo och växa upp i ett så fantasilöst och torftigt barnrum / hemmiljö.

Med tanke på kostnaden och besväret att återställa golven till ett skick som det går leva med, så kan man bara hoppas på att buden på lägenheten blir därefter. Det vill säga lång under marknadspriset.
Tyvärr så är det inte helt enkelt att slipa av golven med tanke på all färg som finns i springorna mellan golvbrädorna, ett väldigt omfattande renoveringsarbete.

Du hittar en länk till lägenheten här, och till lägenhetsbilderna här. Förhoppningvis fungerar den som avskräckande exempel i nägon / några veckor, till lägenheten är såld.

Feb 3, 2009

Utställning på NK med Axel Einar Hjorth. 5 - 22 februari 2009


Årets designhändelse på NK.
Axel Einar Hjorth, NK:s chefsarkitekt 1927-1938, är en av de mest internationellt eftertraktade svenska formgivare, och hans verk anses vara lika moderna idag som de var när de skapades.
Den 5-22 februari arrangeras en unik utställning med Axel Einar Hjorts möbler på Plan 4 på NK. Utställningen innehåller även gästspel från Carl Malmsten-skolan och det kommer att finnas möjlighet till värdering av NK möbler via Bukowskis.

Läs mer här

När jag ändå är i farten och gnäller...


Såg följande kök när jag var ute och kollade lediga bostadsrätter i Stockholm på HemNet. Verkligen smaklöst i kubik. Surt att behöva börja med att måla om om man slår till.

Design Simon & Tomas - Homestyling?


Såg "Design: Simon & Tomas" på TV3 igår (2009-02-02)och undrar vad grabbarna håller på med?
I programförklaring i TV3:s tablå står det bl.a. följande.

"Svensk inredningsserie från 2009. Simon Davies och Tomas Cederlund har ett uppdrag – att befria svenska hem från dålig smak."

Hur i helvete kan resultatet av gårdagens designmisslyckande rubriceras som befriande från dålig smak? Resultatet påminner närmast om inredningen som man kunde råka på om man frekventerade sunkiga svartspritklubbar under det stillösa 70-talet. Det verkar som om Simon & Tomas totalt flippat ut totalt, och närmast är ute efter att vräka på i stil- och smaklöshet.

Ernst Kirschsteiger kom tillbaka, allt är förlåtet...